Actiweb

Laitteistojen ytimessä

Actiweb on ennen kaikkea käyttäjäystävällinen ohjelmisto, joka on kehitetty rakennusautomaatio- ja mittausjärjestelmien tarpeisiin. Actiweb automaatiojärjestelmä on suunniteltu erityisesti kiinteistöteknisten järjestelmien kuten ilmastointi- lämmitys ja jäähdytysjärjestelmien ohjaamiseen ja valvontaan joko paikallisesti tai internetin kautta.

ActiWeb-ohjelmisto on selainpohjainen ja on vapaasti valittava CPU projektin koon mukaan. Ohjelmistossa voidaan käyttää joko Bithouse Oy:n kehittämää Magio 816 I/O-moduuleja tai muiden laitevalmistajien Modbus tai BACnet pohjaista I/O:ta. Actiweb ohjelma-alusta on osa Tamperelaisen Bithousen kehittämää AWM automaatiojärjestelmää.

Kysy lisää Actiweb ohjelmistosta:

Janne Mäkelältä

Actiweb

Järjestelmän dynaamisuus mahdollistaa ohjelmointitemppuja, jotka muilla järjestelmillä on joko mahdottomia tai vaikeita.

Lähtökohtana järjestelmässä on se, että asioita ei haluta rajoittaa tiettyihin laitteisiin. Actiwebin voi asentaa mihin tahansa Linux-käyttöjärjestelmää käyttävään tietokoneeseen, eikä sen ohjelmointi vaadi erityisiä lisensoituja työkaluja.

Mitä haluamme urakoitsijana toteuttaa tällä joustavalla ja kehittyvällä järjestelmällä?

Ensimmäinen ja tärkein asia on asiakkaan kokemus järjestelmästä eli sen helppous ja joustavuus. Meille on tärkeää että käyttöliittymä on hyvin suunniteltu jolloin saavutetaan loogisuutta ja helppokäyttöisyyttä, jotta järjestelmää voidaan hallita tehokkaammin. Huonosti tai hätäisesti suunniteltu käyttöliittymä voi johtaa väärinkäyttöön, jolloin automaatiojärjestelmän hyödyt energiansäästöissä voi jäädä saavuttamatta.

Hyvän käyttöliittymän voi tunnistaa siitä, että kaikki esitettävä tieto on havainnollista ja yksiselitteistä, eikä siihen jää tulkinnanvaraa. Käyttöliittymän käytön on oltava helposti opittavissa ja käyttöliittymän pitää ohjata käyttäjää vuorovaikutteisesti.

Lisäksi järjestelmän on hyvä olla visuaalisesti selkeä ja väritykseltään huolella mietitty, jotta käyttäjän huomio kiinnittyy oikeisiin paikkoihin. Käyttöliittymä tulee kuitenkin lopulta asiakkaan käyttöön, eli myös asiakkaan toiveet tulee huomioida.

Toinen tärkeä asia meille on ohjelmistot. Niiden pitää olla myös niin hyvin suunniteltuja ja joustavia että saamme asiakkaiden kohteen järjestelmät luotettavasti toimimaan. Koska uskomme omaan tuotteeseemme niin luovutamme aina ohjelmistot valmistuneen järjestelmän mukaan.

Ohjelmistojen pitää olla helposti muokattavissa erilaisiin käyttökohteisiin ja pysymään jatkuvassa kehityksessä mukana, meillä täällä Tampereella tehdään jatkuvaa ohjelmistokehittämistä jotta saamme mahdollisimman hyvän ja joustavan tuotteen asiakkaalle ja heidän tarpeiden mukaisesti.

Miksi valita Actiweb?

 • Ei lisenssejä

  Ohjelmointi- ja grafiikanpiirtotyökalut ovat mukana laitteistossa.

 • Tuotteella pitkä elinkaari

  Käyttöjärjestelmät asennetaan teollisuus-PLC:lle johon voidaan asentaa Linux Ubuntu – käyttöjärjestelmä.

 • Tarpeittenne mukainen

  Mahdollistaa räätälöidyt asiakaskohtaiset web-käyttöliittymät.

 • Tietoturvallinen

  Ajantasaiset tietoturvapäivitykset